Å vilken härlig dag!

Dagens humör: pigg och glad.
Dagens väder: Regn, och lite sol.
Dagens kläder: Ett par fräna jeans och en grön hood.
Dagens frisyr: utsläppt.
Dagens maträtt: nybakat bröd med juice till frukost.
Dagens maträtt 2: hemmagjort bröd hos kompisen, med stekta ägg som pålägg.
Dagens plan: Sa hejs till en bekant som ska plugga i Europa i några månader. Ser fram imot att höra från personen under tiden!!
Nu är jag nyfiken på hur eran dag ser ut?
\ poppigt

Skottdagen den 29 februari

Tänk vad smart dom kom på för så länge sedan för att vi ska ha sommar när det är varmt, och vinter när det är kallt. Att förflytta allting med 24 dagar på 100 år blir ju väldigt problematiskt. Tänk vad smarta våra förfäder har varit. Eller vad tycker ni? Känner ni någon som friat idag?
\ poppigt

Nyvaken sömntuta

Jag ska gå upp när klockan ringer om 5 minuter...
Ja, ni, varför är det så skönt att ligga kvar under ett varmt täcke? Ställer mig ofta den frågan så här på morgonkvisten. Visserligen har jag ätit frukost. Jag har borstat tänderna, men ändå har jag krupit tillbaka under täcket. Hur brukar ni göra? Några bra trix för att vakna snabbare? Undrar tro om det beror på att jag har rena lakan i sängen?! Vad TROR du?
\ poppigt

Tänk vad härligt att

Tänk vad härligt att få krypa ner i en renbäddad säng. Sov gott alla bloggläsare!
\ poppigt

Överraskad

Jag blev väldigt överraskad idag, jag fick nämligen ett super spontant namnsdagsfika här hemma. Hemma är där man befinner sig. Lussekatt och chokladbollar, väldigt gott kan jag lova!
\ poppigt

Grattis alla som heter Maria!

Grattis på namnsdagen alla som heter Maria, inklusive mej själv! Jag ska precis laga middag! Jag ska nog göra en riktigt god lasagne och till efterrätt hemmagjord glass!
\ poppigt

Igår...

Igår var en mycket speciell dag i mitt liv! Det gick väldigt bra! Därför hade jag inte tillgång till internet alls igår, var tvungen att sätta på radion för att få veta namnet på kronprinsessans prinsessa! Vi hörs här lite senare ikväll!
\ poppigt

Mot träningen

Jag ska träna alldeles strax, men innan dess ska jag gå till soprummet med återvinningen och byta om. Idag är vi tre kompisar som ska träna. Hur ser er torsdag ut?
\ poppigt

God natt

Jag önskar alla bloggläsare en god natt!
\ poppigt

Sorterar du dina sopor?

Ja eller nej.
Jag fick frågan av en bekant som undrade om jag sorterar mina sopor här om dagen. När jag var liten så tittade jag på "Lasse och Morgans sopshow" som var ett program för att öka miljömedvetenheten hos barn. Som jag minns det var programmet direktsänt och helt klart något som har påverkat mig väldigt mycket! Idag är jag en riktig miljövän och peppar alla mina grannar att också vara det. I min kommun har återvinningsfrekvensen dubblat sig på 5 år, och jag känner mig verkligen delaktig i det. Den som tjänar mest pengar om 10 år tror jag är den som kommer på en smart lösning för att minska det som man kallar för skräp. Det finns inga nej, utan det finns bara en genuin självklarhet hos mig. Vet du inte hur man gör? Det finns mängder av information. Jag hoppas att alla människor börjar känna lika dant. Hur skulle planeten se ut annars?
\ poppigt

T som i Semla

Dagens favorit i köket blev helt klart semlorna. Det passar ju utmärkt eftersom det var semmeldag idag, eller fettisdag! Ture Sventon, privatdetektiven som inte kan säga S, det som jag syftade på i titeln. Åke Holmberg har skrivit om Ture Sventon och Ville Vessla. Läsvärd!
\ poppigt

@ Köket

Dagens bästa dax, matdax! Får se vad vi ska laga idag! Vad gillar ni att laga för mat?
\ poppigt

@ ett bra humör

Idag är jag på ett super bra humör. Solen skiner och snön glittrar så vackert!

Är dessutom så glad för morfar och mormor som fick besök av flera journalister idag, jag är ett stolt barnbarn idag, det kan jag verkligen lova er! Vi får se var artikeln blir publicerad, och om jag länkar den här. Oavsett berättade morfar att han såg fram imot besöket igår.
Måste nästan fortsätta med mina arbetsuppgifter och allting som måste göras! Har hittat ett SOMMARJOBB som jag verkligen skulle vilja arbeta med! Som dessutom fortsätter tills 1.september, det låter som en bra idé tycker jag. Har ändå inget planerat i sommar. Inte än. Men fyller år i juni, så då blir det mängder med överraskningar?! Förra året fick jag en resa. Undrar vad som händer sen? Känns som att man har många möjligheter framför sig och då blir man verkligen på ett bra humör! Vad får dig på bra humör?
\ poppigt

Vad engagerar dig?

Inget. Inget alls.
Det är ett svar man ofta får höra. Man sitter på bussen och någon utbrister, nej, jag är inte så engagerad. Sedan lite längre fram i diskussionen, så hämtar dom posten åt en granne som är på semester eller städar soprummet åt hyresgästföreningen eller tar med sig grannens hund på helgens promenad. Men vilka engagemang trivs du med? Allting spelar roll. Vad du väljer att använda DIN egna TID på är viktigt. Vilka vill du umgås med och var vill du ta vägen? Vem är du imorgon? Igår hjälpte jag en nyinflyttad granne att grundmåla. Och jag får energi till mitt jobb genom att jag hjälper mina vänner på fritiden. Glöm inte bort att vad du gör idag påverkar hur du har det imorgon!
\ poppigt

Mina plugg knep,

Jag gillade många gånger att gå i skolan när jag var liten. Hade lärare som lekte med oss på rasterna, och fick flera guldstjärnor av fröken. Flera gånger fick jag höra konstruktiv kritik. De flesta som jag lärde mig saker tillsammans med har jag kontakt med idag också, nästan 15 år senare. Vi tränade verkligen på att minnas saker. Nu vill jag dela med mig av 8 tips eller knep som gör att resultatet på matteprovet i skolan eller zorrofinten på fritiden sitter så att man lätt kan plocka fram kunskapen och använda det man har lärt sig!

  1. Bestäm dig för vad du ska lära dig. Känns gloslistan på 50 ord lång? Börja med 4, 14 eller 25 ord.
  2. Bestäm när du ska lära dig gloslistan. En tid då bara den är viktig. Till exempel:
  • kl: 15.45: 7ans multiplikationstabell?
  • kl: 16.05 paus
  • kl: 16.15 hur man lagar en mumsig lasagne?
3. Vet du någon annan som vill lära sig samma sak, eller redan kan? Plugga tillsammans!
4. Tänka positivt! Motgångar spelar ingen roll!
5. Gör klart innan du börjar på nästa.
6. Fixa egna minneregler. Som till exempel: jag brukar tänka på olika låttexter. Maggio till exempel.
7.  Hitta en bra plats att plugga. Skolans bibbla eller tillsammans med lugn musik?
8.  Belöna dig själv. Njut när det går bra!

\ poppigt

Ny dag, nya ...

MÖJLIGHETER! Hoppas ni har det bra allihopa!
\ poppigt

Ni läser och jag skriver, okey?

Det låter som ett bra förslag tycker jag! Lika många bloggläsare som igår!
\ poppigt

Härliga söndag

Idag fortsätter fixare helgen, vilket betyder sämre uppdatering ifrån mig! Ha det bra idag allihopa! Har ni något att fixa?
\ poppigt

Melodi.. nej just det ESC

Nu är det Melodifestivalen! Tittar ni?
\ poppigt

Plaskblött

Jag är så tacksam för alla NI som bestämt sig för att läsa min blogg! Så många unika besökare som jag har haft hittills idag, har jag inte haft tidigare. Jag har inte länkat den överallt och tycker det är väldigt trevligt att ni har hittat hit. Alla som läser min egna blogg är mina kompisar.

Idag är VERKLIGEN en fixxare dag. Så många saker som jag har ordnat, och så många saker som jag behöver ordna. Därför ber jag om ursäkt för den konstiga uppdateringen.

Jag har egentligen inte tid, men skulle vilja dela en upplevelse från idag. Musiken i bilen var på hög volym, på väg till en affär, minns inte vilken i ordningen, men på trottoaren promenerar en mamma med sina två barn och en hund. På vägen är det mycket vatten. Mötande trafik, så måste hålla nära kanten, och vattnet sprutar i en båge rakt på hela familjen. Ser i backspegeln att mamman hinner springa undan, men inte barnet! Tur i oturen att barnet hade regnkläder! Kan inte varit jätte kul att vara mamma i den situationen, eller vad tror ni?
\ poppigt

SVT's final i På Spåret :)

När du läser detta så har jag säkert fredagsmys och tittar har tittat på finalen 2011/2012 av På Spåret. Tänk att 13 veckor kan gå så fort?! Är det redan dags för final? I Sveriges klurigaste frågesport möter Erik och Martina Haag utmanarna Jenny och Niklas Strömstedt. Undrar om Erik och Martina vinner i år också? Dom vann kom tvåa i finalen förra året. Vad tror du? Personligen hejar jag på båda lagen lika mycket!
ERIK OCH MARTINA HAAG VANN! Rekommenderar alla att se programmet! En spännande fight!
\ poppigt

Solsken

Vädret kan vara vackert på vintern! Det blir att promenera ute i solen alldeles strax! Händer det något spännande i helgen?
\ poppigt

Riiiiiiiiiing Riiiiiiiiiing

Jag har två olika väckarklockor, en klockradio och en extra för säkerhetensskull. Idag kan jag lova er att det krävdes den traditionella gnälliga väckarklockan! Om jag är trött idag? Knappast...
\ poppigt

5 år sen...

Ja du, idag är det 5 år sen som jag investerade i en dator, och har under kvällen passat på att säkerhetskopiera den. Det är då väldigt vad tid det tar, men i framtiden, ja det kommer vara värt det! Hur ska jag annars så småning om dela lite bilder mer er. Kanske. Just nu, så, ja, 17 minuter återstår, sen hoppas jag kunna fortsätta med det imorgon! Vill verkligen inte missa några foton, texter eller musik. Har du säkerhetskopierat din dator? Brännt ut en CD/DVD med filerna? Dagens tips?
\ poppigt

@ Idrottshallen

Just nu är jag med en kompis och kollar på när det spelas och tränas tennis. Efter det ska vi laga mat tillsammans. Trevlig kväll på er!
\ poppigt

Snart...

Snart, kan 2 månader vara snart?
Om två månader kommer en kompis som har bott i Asien ett tag att flytta till Europa igen, och du vet att jag ser fram imot att träffa dig! Det kommer bli så trevligt!
Vad ska du göra snart?
\ poppigt

God morgon solstrålar

Oj vad jag har sovit skönt i natt. Dags att äta frukost, för jag är super hungrig! Ha en trevlig dag allihopa!
\ poppigt

23 : 8

Okej då.
Jag är 23 år och 8 månader just idag. Det känns hur bra som helst!
\ poppigt

Maggio SÅKLART

Hade inte tid att kolla Grammisgalan igår, men oj vad KLOCKRENT att förra årets mest spelade platta (på min egen dator, mp3) fick en - två - tre Grammisar 2012! Ni vet vem jag pratar om, eller hur? Just det, uppländska Veronica Maggio! SVT skriver om henne som Galans Drottning! Det är hon så värd!
  1. Årets pop = CHECK
  2. Årets kompositör [Maggio och Christian Walz] = CHECK
  3. Årets TEXTFÖRFATTARE [Maggio och Christian Walz] = CHECK
I höstas, när ERATO gjorde sin kesomix på en Robynlåt. KLOCKRENT! Dom vann inte en grammis på galan, men deras presentation, YEEHAA till den. Artisterna verkade imponerade!

Min favorit är helt klart Maggios "Finns det en så finns det flera". Den låten spelades så mycket förra året. Borde Maggio fått flera priser? Såg du galan?
\ poppigt


@ Arbetsplatsen

Just nu äter jag en sen lunch på jobbet, det smakar väldigt bra! Trevliga kollegor har man också!
\ poppigt


Statistik

Jag har verkligen inte gjort reklam för min blogg, men märker på statistiken att jag har fler läsare än mig själv, vilket känns otroligt klockrent och man blir på samma gång väldigt hedrad.

Jag väljer själv vad jag skriver om på bloggen, och jag har hittills skrivit och formulerat alla texterna själv! Det är fortfarande väldigt ovant att ha en blogg, ovant men bra, och jag har fixat och trixat själv med mina idéer och tankar.
Vilka bloggar läser ni? Vilka bloggar läser ni inte?
\ poppigt

God morgon solatrålar

Oj vad underbart fantastiskt jätte super duper skönt som jag har sovit i natt! God morgon alla bloggläsare! Vad ska ni göra idag? Jag ska alldeles strax äta en härlig frukost och sedan blir det att ta sig till jobbet. Om det bara var lite mindre snö kanske? Det vore skönt att kunna beräkna mindre tid till jobbet och samtidigt så är vintern så rolig ibland. Man ska bara ha rätt kläder på sig. Med rätt kläder menar jag kläder efter vädret. Ha en toppen dag!
\ poppigt

Man bör visa <3 alla dagar :)

Jaha idag är det Alla Hjärtans Dag. Men, jag tycker att man bör visa lika mycket kärlek varje dag, inte bara just idag! <3
Man kan rita hjärtan och visa omtanke andra dagar än just idag! Jag hoppas verkligen att folk inte bara nappar på kärleken just idag. Både respekt och kärlek bör man visa varje dag. Likadant är det med morsdag, farsdag eller kanelbullensdag. Handeln tjänar pengar, och då behåller man dagen.
Men hur visar du kärlek? Omtanke? Jag får ofta höra ifrån familj och vänner att dom älskar mig, jag får mycket kärlek och därför ger jag gärna kärlek tillbaka till dem. Man kan visa hur mycket kärlek som helst, när som helst. En bekant avslöjade vem sin stora kärlek var, och sen blev hennes dilemma, hur länge ska jag binda räntan? KLOCKREN kommentar tycker jag. Tänk när man var yngre, och kärleken inte alls var lika komplex?! Min mormor är fortfarande gift med min morfar. Snart har dom varit gifta i 60 år. Min stora förebild är mormor. Mormor som verkligen är kär i morfar fortfarande. Dom är så fina tillsammans!
\ poppigt

Hur snäll är du mot dig själv?

Det är bara en tanke, vet inte vad den kom ifrån, eller var den tar vägen nu, när jag redan tänkt den.
Jag fick höra en gång att "du, jag tycker du borde bli snällare mot dig själv?" Då lånade jag en bok av en kompis, och, försökte få veta om jag är snäll? Var går gränsen mellan snällt och osnällt? Eller hur slutar man att vara för snäll, dumsnäll, eller osnäll? Till exempel behöver man inte göra alla andra nöjda jämt. Man måste inte låna ut pengar till vem som helst. Överför inte pengar till människor du inte träffat, pengar till deras privata konto. Speciellt inte om det handlar om större summor. Man räddar verkligen inte en familjemedlem i ett annat land på det sättet. När jag hör ordet check ringer i alla fall varningsklockorna i mina öron. Det finns tillfällen där jag varit för snäll. Lånat ut mina saker, utan att få prylen tillbaka, fast det bara gått en kort stund. Dessa personer umgås inte jag med nu, och är inte så värst stolt över det. En kort stund som 3 dygn eller några minuter och en gång var det en kvart. Jag blev sviken. Men jag gör ändå ett aktivt val att minnas ögonblicken och inte dagarna. Fokusera på det som var bra, bilderna som togs och våra skruvade diskussioner efter att inte setts på flera år. På innan vi tog avsked. Där och då det mesta var bra. Samtidigt skulle jag bli glad om du skickade sakerna, jag betalar gärna portot! NOT Jag har gått vidare, men skulle fortfarande bli glad, för just det, ditt beteende där och då var inte speciellt vuxet!
\ poppigt

Alla <3 Dag!

Det är nog många som vaknar med ett extra pirr i kroppen idag! Idag är det nämligen Alla Hjärtans Dag! Grattis allihopa! Hoppas verkligen att alla känner sig speciella idag!
Vem förtjänar uppskattning ifrån dig? Vem ger du present till idag? <3

<3 <3 <3 <3 Födelsedagsbarn känner jag idag. Grattis till alla er och såklart ni andra som fyller år! :)
\ poppigt

Nostalgitripp!

Å vilken härlig söndag som vi hade tillsammans igår! Är så tacksam för det, kompisen som kom tillbaka från en resa och att vi fick njuta tillsammans av en av barndommens många musikidoler, KLOCKRENA Galenskaparna delades upp i två lag och tävlade mot varandra i SVT's Så ska det låta. Dom lyckades verkligen sjunga sina egna melodier. Den bästa insatsen någonsin i det programmets historia (?) stog Knut Angred och Per Fritzell för enligt mig. Man kände sig verkligen lycklig!
\ poppigt

Alla Hjärtans Dag

I morgon är det dags, Alla Hjärtans Dag, Alla <3 Dag, Valentindagen, eller Sankt Valentins dag. Kärt barn har många namn som det ju så fint heter. Jag föreslår att man tar hand om dom man tycker mycket om, kanske en sambo? Kanske en förälder? Kanske ett syskon? Kanske en flick/pojk-vän? Den här dagen sägs ha firats ända sedan medeltiden, eftersom att fåglarna hittade sin partner på våren. Oavsett var traditionen kommer ifrån från början, känns det ju väldigt ofta som ett måste att köpa dyra saker? Oavsett hur mycket reklam om Valentinsdagen det finns så väljer du själv. Varför inte erbjuda dig att laga maten? Vad vi väljer att göra av dagen är nog upp till var och en av oss. Jag tänker skänka min familj och mina kompisar en extra tanke imorgon. Hur tänker du göra imorgon?
\ poppigt

Ponnyakuten 3

Jag och de jag tittade på Ponnyakuten 3 med tyckte verkligen om kvällens program [avsn 5]. Ett väldigt bra program för både barn, ungdomar och vuxna som tittar på programmet tillsammans med sina barn och unga. Väldigt spännande att se hur polisen arbetar med sina hästar och hur ryttaren arbetar med säkerheten som djuren behöver. Häftigt att se hur mycket djuren klarar av! En eloge till alla polishästar och till Nellie som kunde lasta sin egen ponny! Slutligen till Tilda som fick rida polishäst, KLOCKRENT och KUL att se andra unga med ambitioner!
\ poppigt

Härliga söndag,

Jag älskar verkligen när snön vräker ner! Men seriöst, vintern är en ljuvlig årstid, men röjningen av snön skulle kunna fungera med bättre flyt, så att flera människor skulle kunna njuta mera av den. Men idag har det varit strålande sol och himlen var nästan klarblå. En promenad tidigare idag med mina kompisar var inte helt fel, är verkligen tacksam för idag! Hur har erat väder varit idag?
Alldeles strax är det dags för femte avsnittet av SVT's Ponnyakuten 3, och jag ser verkligen fram imot att få lära mig ännu mer om hur hästar fungerar. - "Vad fånig du är som tittar på barnprogram!" I Sverige finns det en egen kanal för barn, en möjlighet för vårdnadshavare att ge sina barn en trygg stund framför TV'n. Men det betyder inte att vuxna inte får titta, och jag tror faktiskt på idéen att man kan titta på TV tillsammans med de yngre, och varför inte på ett program där man kan lära sig något själv? Hur resonerar ni?
\ poppigt

R.I.P. Whitney Houston

Rest In Peace Whitney Houston, jag tycker att det är väldigt tragiskt att du har gått bort. En liten tröst är ju att man fortfarande kan lyssna till din underbara röst, även om jag tycker att du fattas mig.
\ poppigt

Söndagmorgon

Ring Ring Ring ....Riiiiiiiiing

Imorse vaknade jag alldeles för tidigt av att mobilen ringde. Vem var det som ringde? Det behåller jag gärna för mig själv, men, helt klart borde den ha varit på tyst. Eller avstängd?
Hur föredrar ni att ha mobilen när ni sover? Avstängd eller ljudlös?
\ poppigt

Melodifestivalen eller ESC?

Vad säger ni? Säger ni melodifestivalen eller Eurovision Song Contest?
Jag brukar verkligen inte titta på alla lördagar med melodifestivalen, kvaltävlingar i olika städer, men framförallt brukar jag titta på finalen i från Globen och det hör till vanligheterna att jag tittar på finalen ifrån Europa. Alla minns väl när Sverige vann år 99?

Jag kollade på melodifestivalen i lördags och jag tyckte verkligen att Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi och Helena Bergström gjorde ett riktigt bra programledarjobb. Vad tyckte ni om deras insats?
Personligen säger jag bara Eurovision, och nu måste jag förbereda det allra sista innan kvällens final. Altså strax dags för melodifestivalen! Jag ser nog mest fram imot Di Levas framträdande, jag har sett honom live, och jag tycker verkligen att han kan sjunga. Vad ser ni mest fram imot?
\ poppigt

Hur gör man för att kontakta poppigt?

Du kan kontakta mig om du vill, min e-postadress är: [email protected]
\ poppigt

God morgon!

Tänk vad trevligt det är att det är helg, och delar av landet har till och med sportlov. Inte i min del av landet, och jag kommer inte att ha sportlov. Jag är för gammal? Nej, jag är lagom gammal, och njuter av livet.
Hoppas verkligen också att ni har en trevlig lördagsmorgon. Just nu äter jag en stor frukost på sängen och så får jag se vad den här dagen kommer att innehålla!
\ poppigt

SVT sänder På Spåret

Den här bloggen är ganska ny kan man säga, och jag tänkte dela lite olika sidor från mitt liv och ett av mina motton är att första dagen på resten av ditt liv är idag.
Idag kan bli dagen där du får lite bättre självförtroende och dagen du blir lite mer allmänbildad. Jag är inte en person som skryter eller alltid pratar bra om mig själv. Eftersom jag är ganska okej på ganska många saker. Jag har inte en extrem talang utan många saker jag helt okej på.
Därför tycker jag att SVT's program "På Spåret" är en trivsam underhållning. Om man planerar att göra någonting annat om 15 minuter, fredag kväll klockan 20.00, så kan man se programmet i repris när som helst på internet. I kväll är det den andra semifinalen och i kvällens avsnitt möter Anna Charlotta Gunnarson och Ylva Hällén i det ena laget Jenny och Niklas Strömstedt i andra laget.

Efter På Spåret kommer vi kanske att kolla på Skavlan, menmen, kvällen och helgen är lång så det blir nog ganska chill för min egen del. Hur kommer eran helg att se ut?
\ poppigt

@ Tandläkaren = KLOCKRENT

Härligt  att avsluta veckan hos tandläkaren. Jag tycker det i alla fall.

Just nu sitter jag och väntar i väntrummet på att det ska bli min tur att få komma in.
Upplevelsen så långt är verkligen KLOCKREN! Dom verkar verkligen göra allting för att ingen ska behöva vara rädd eller ha tandläkarskräck. För de allra yngsta finns det en liten rutchkana, pennor, papper, kritor, och ett helt bibliotek av böcker. För tonåringarna och äldre finns alltifrån Bamse (Rune Andréasson) till andra tidningar. Uppe i taket hänger det olika plancher med vackra (?) och lugnande motiv. Sen finns det en hink full med sockerbitar, för att ändå skrämmas bara lite grann ändå? Dom har verkligen gjort fint här sen förra gången jag var här.
Nu ska jag alldeles strax promenera barnvagn. Ni kan se fram imot fler uppdateringar på bloggen.
\ poppigt

God morgon alla ni!

Hej på er alla läsare av min alldeles egna blogg! Idag blir verkligen en lång dag för mig, eftersom på schemat idag står det:
  • Frukost (när ni läser detta är den redan uppäten).
  • Plugga (skriva ett pm, eller vad det nu var).
  • Tandläkaren.
  • Sitta barnvakt.
  • Ansöka om sommarjobb.
Sen när alla ansökningarna är skrivna så blir det fredagsmys! Jag har hemmagjord glass i frysen. Men nu är jag väldigt nyfiken: Hur kommer eran dag att se ut? Hur brukar ni fredagsmysa?
poppigt

Välkommen!

Jag tänkte önska dig välkommen till min blogg!
\ poppigt

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0